Hurdacı Firma Telefonu
Hurdacı, genel olarak metal aksamlarını yada metal atıkları toplayan kişidir. Hurdacılık, özelliğini yitirmiş, çalışmayan ve artık kullanılamayacak olan materyallerin geri dönüşüme tekrar kazandırılması için toplanma aşamasıdır.
Genel olarak hurdacılar, topladıkları hurdaları ayrıştırma merkezine götürerek alüminyum, bakır, çinko, demir, krom ve nikel gibi maden gruplarına ayırarak biriktirmektedirler. Belli bir kiloya geldikten sonra geri dönüşüm hurdacı tesislerine götürerek oralarda eritilme işlemleri yapılır.
Beyoğlu yada eskiden Pera, İstanbul’un Avrupa yakasında bulunan ilçelerinden biridir. Kuzeybatıda Şişli ve Kâğıthane, doğuda Esenyurt hurdacı ve İstanbul Boğazı, güneyde ve batıda ise Haliç ile sınırlı ilçenin yüzölçümü 8.76 km2’dir ve 45 mahalleden oluşmaktadır. Beyoğlu hurdacı İsmini Pera da denen, Tünel–Taksim içinde uzanan İstiklal Caddesi ve ona açılan sokakların belirlediği alanı kapsayan Beyoğlu semtinden alır.
Galata’nın ilk çağlara dek uzanan geçmişine karşın, Beyoğlu, 16. Yüzyılın ilk yarısında, içinde tek tük yapıların yer aldığı, bağlık bahçelik bir alandı.
Tophane, İstanbul Boğazı ve Üsküdar sahilinin, 19. Yüzyıldan kalma görünümü.
Beyoğlu, Galata’dan gelen Hristiyanlarla yabancıların, elçilikler dolaylarına ve o zamanlar “Grand Rue de Pera” denilen İstiklal Caddesi süresince yerleşmesiyle Avrupa kenti görünümünde bir yerleşme olarak ortaya çıktı.
Böylece, İstanbul içinde farklı bir camia 17. Yüzyılda gelişmeye başladı. İlk önceleri, Fransız ve Venedik elçilikleri ile onların çevresinde yerleşmiş Fransisken misyonerleri yerleşmenin çekirdeğini oluşturuyordu. Bayrampaşa hurdacı firmalar arasındayız. 17. Yüzyılın başlarında Galata’yı yayınlayan bir gravürde surların dışında çok az bina gözükmektedir.
1700’lerde Beyoğlu, bugünkü Tünel-Galatasaray caddesinin iki tarafı ile, bu caddenin yan sokaklarına yayılmıştı. Bayrampaşa hurda alım satımı için arayın. Dörtyol, merkez olmak üzere Beyoğlu gelişmişti. Bayrampaşa hurdacı Batısında mezarlıklar ve doğusunda ise elçilikler vardı. 18. Yüzyılda yavaş yavaş Avrupa tesiri artmıştır. 18. çağ sonucunda, İstiklal Caddesi’nde, yapıların tamamı taş veya tuğla ya da alt katları taş ve üstleri ahşaptır.
18. Yüzyılın nihayetinde İstanbul’a gelen Dallaway, Beyoğlu’nu Galata’nın yazlığı olarak tanımlıyor, yolların düzensiz bulunduğunu belirtiyor ve bu bölgede Fransız, İngiliz, Hollanda, Venedik, Rusya, İsveç, İspanya, Prusya ve Napolili diplomatların kışlık malikanelerinin olduğunu yazmıştır.
Geri dönüşüm terim olarak, kullanım dışı kalan geri dönüştürülebilir atık malzemelerin muhtelif geri dönüşüm yöntemleri ile ham madde olarak yine imalat süreçlerine kazandırılmasıdır.
Tüketilen maddelerin yeniden geri dönüşüm halkası içerisine katılabilmesi ile en önce ham madde ihtiyacı azalır. Böylece insan nüfusunun artışı ile paralel olarak artan tüketimin doğal dengeyi bozması ve doğaya verilen zarar engellenmiş olur.
Geri dönüşebilen maddeler
- Cam
- Kâğıt
- Alüminyum
- Plastik
- Piller
- Beton
- Organik atıklar
- Elektronik atıklar
- Demir
- Tekstil
- Ahşap
- Metal
- Solvent Bazlı Atıklar
Bununla birlikte yine dönüştürülebilen maddelerin yine ham madde olarak kullanılması büyük miktarda enerji tasarrufunu olası kılar.
Örneğin, tekrar kazanılabilir alüminyumun kullanılması alüminyumun sıfırdan yapım edilmesine oranla %35’e varan enerji tasarrufu sağlamaktadır. İstanbul avrupa yakası esenyurt hurdacı firması olarak geri dönüşüme katkı sağlıyoruz. En yakın hurdacı telefonu için sitemizdeki iletişim sayfamıza göz atabilirsiniz.